- doradztwem technologicznym, stałym nadzorem technologicznym - zewnętrzny dział technologii - w miejscu działalności gospodarczej Partnera (w piekarniach, cukierniach i młynach),
- pracami z zakresu badań i rozwoju - opracowywaniem receptur i technologii wytwarzania nowatorskich asortymentów mąki i pieczywa, opracowywaniem norm zakładowych i dokumentacji sanitarnych,
- szkoleniami z zakresu technologii i marketingu technologicznego,
- produkcją polepszaczy piekarskich i cukierniczych, miksów chlebowych pod markami własną i zleceniodawców - Partnerów,
- komponowaniem aplikacji enzymatycznych i enzymatyczno-emulgatorowych na potrzeby producentów polepszaczy piekarskich i cukierniczych,
- handlem substancjami funkcjonalnymi (emulgatorami, utleniaczami), enzymami- Grindamyl Danisco, koncentratami enzymatycznymi produkcji własnej - BioEn dla piekarstwa i młynarstwa oraz kulturami starterowymi Biolac Danisco do produkcji kwasów,
- wdrażaniem systemów jakości zdrowotnej HACCP w piekarniach, cukierniach i młynach (przygotowując dla Partnerów kompleksową dokumentację i nadzorując jej wdrożenie),
BioEnzym SM s. c. bierze udział w pracach badawczych w laboratoriach zagranicznych zajmujących się badaniami nad zastosowaniem enzymów i emulgatorów w przemyśle młynarskim i piekarskim. Jest niezależnym partnerem firmy Danisco z Danii, prowadzi wykłady i szkolenia dla swoich Partnerów, zapewniając im możliwość ukierunkowania rozwoju własnych firm i bieżący rozwój świadomości personelu technicznego i kontroli jakości.
1.Współpraca z młynami – w ramach płatnych usług technologicznych.
2.Współpraca z piekarniami - w ramach płatnych usług technologicznych.
Zobacz zakłakę "Płatne usługi technologiczne"